DAGMAR

Den italienska båtindustrin är så mycket mer än bara Riva, Rio och Abbate. Kring sjöarna i norra Italien flockades det större och mindre båtvarv, vars skickliga båtbyggare skapade båtar som vi idag räknar till en bit av det italienska kulturarvet.
Ett av de mindre varven var Vega, som till många delar byggde båtar efter det stilideal som Carlo Riva skapade i början på 1950-talet. Men som istället för att fastna i mahognybåtbyggandet, istället tog till sig glasfibern som skrovmaterial och Volvo Pentas nymodighet Aquamatic som framdrivningssystem.
Hur denna vackra Vega Tornado GT kom till Sverige, Är idag ännu okänt. Men vad som dock är väl känt är att den idag efter två genomgripande renoveringar, Är i näst intill samma fina skick som den var den dagen då den lämnade varvet i Italien. Det vackra mahognydäcket är omlagt, skrovet är helt nedslipat, upp-spacklat och nylackat, drevet är renoverat och motorn genomgången. Kvar att göra är nu bara det sista lilla småpillet innan du har en eye-catcher i absolut toppskick.

 

Välkommen till ett vackrare båtliv!

Pris: 275.000 kr

 

Skicka din intresseförfrågan här:

  • Facebook

© 2020 AB Sjöexpress Media tillsammans med Wix.com

IMG_2045