Kristina

Låt oss börja denna annons lite annorlunda. Låt oss presentera Kristina i ett brev, skickat från oss till dig som spekulant på en vacker mahognyracer. Såhär skulle det brevet då kanske se ut:

 

Hej,

 

tack för ditt mejl och ditt intresse för Kristina. Hon är verkligen en vacker racer. Byggd 1961 som en av de sista ”riktiga” mahognyracerbåtarna i Sverige på beställning av familjen Westerlind i Stockholm. Idag, snart 60 år senare, är hon åter i ett mycket fint skick efter en total genomgång av nuvarande ägare och är faktiskt till och med K-märkt av Sjöhistoriska Museet. 

Kristina är dessutom inte helt däckad akterut, som många av de klassiska runaboutsen är. Hon har ju istället en stor öppen sittbrunn, perfekt för dig som vill använda din klassiker lite mer till familjeutflykter eller vattensporter. Men en stor, mycket välhållet V8 under huven midskepps, ges både fart och komfort som räcker till det mesta du vill företa dig.

För att hon ska bli i ett absolut toppskick till nästa säsong, behöver hon dock ett nytt ytskikt på sidorna. Ett arbete som vi självklart hjälper dig med, eller så klarar du av det på egen hand under vintern, så att du, när Kristina sjösätts nästa sommar, har en båt i ett absolut toppskick.

 

Välkommen till ett vackrare båtliv.

 

Med vänlig hälsning

 

/Anders Værnéus

AB Sjöexpress

Data:

 

Byggnadsår: 1961

Längd: 6,1 m

Bredd: 1,9 m

Material: Mahogny

Motor: Ford 351, 5,7 l, 260 hk

Fart: ca 35 knop

 

  • w-facebook
  • NySCBlogga.png