Det byggdes inte många små Essbåtar. Gideon Forslund hann väl kanske bara med 10 stycken under sin aktiva period. Men så fanns ju också grannvarvet, Västerbrovarvet, som under ledning av Magnus Myrström, Giddes gamle vapendragare och arbetskamrat, byggde några egna små Essbåtar efter Magnus ritningar men helt inspirerade av Giddes "originalstuk".

Idag finns bara en känd överlevare från Västerbrovarvets produktion av små Essbåtar. Ett kanonobjekt i våra ögon och en båt som på alla sätt skulle pryda sin plats vid vilken brygga som helst. Hon behöver en ordentlig renovering men är förhållandevis komplett för att ha levt det hårda liv som hon gjort. Banjoratten med styrsnäckan finns kvar. De fina små beslagen sitter på plats. Dock saknas delar av inredningen och motorn. Men bygg ihop en Chris Craft 283 och stoppa in under det långa akterdäcket, så får du både rätt ljud och goda prestanda. 

Självklart hjälper vi dig gärna med arbetet i vår verkstad nere i Kölefors. Skulle vara otroligt kul att få vara med om att återställa denna klassiker till sitt originalskick igen.

 

  • w-facebook
  • NySCBlogga.png

Tummelisa