Sveriges första Wet Rod - Sea Song II

March 2, 2018

Historiken bakom Sea Song II är fantastisk men fortfarande närapå helt okänd. Hur hon efter ett förnedrande båtmöte på Kanholmsfjärden, expressbeställdes av bokförläggare Erik Åkerlund, som snabbare och modernare ersättare till hans legendariska Sea Song I. Hur hon, omedelbart efter leveransen, customiserades till ett helt eget utseende för att vara just så speciell som Åkerlund krävde. 
Nu har vi på AB Sjöexpress fått ett unikt tillfälle att återskapa denna fantastiska racer. Men hjälp av nyligen hittad dokumentation och ett originalskrov från samma årtal, kan nu Sea Song II åter bli verklighet. Båten blir med modern teknik, återuppbyggd till Erik Åkerlunds unika stil, och motoriserad med den maskin som du bäst finner lämplig. Vi har tillgång till allt från klassiska muskelstarka raksexor från tiden, via nya V8:or till ett unikt val med en Rolls Royce V12 på 27 liter - allt upp till hur du vill att hon ska vara.
Ett unikt tillfälle att bli ägare till en av världens mest unika Chris Craft runabouts, med en genuin svensk proveniens. 
Välkommen!

 

Please reload

Utvalda inlägg

Camilla - nu med rutan på

April 6, 2016

1/4
Please reload

Senaste inlägg

March 27, 2019

February 4, 2019

December 18, 2018

December 17, 2018

Please reload

Arkiv