Sjöexpress växer...

October 25, 2018

AB Sjöexpress, ett av den svenska motorbåtsvärldens äldsta varumärken, utökar nu sin verksamhet. Sedan den lyckade nyetableringen i Kölefors, fem mil söder om Linköping, har efterfrågan på företagets tjänster stigit.

 

-Vi märker ett snabbt stigande intresse för de klassiska runabouts vi valt att fokusera på, säger bolagets VD Anders Værnéus. Sedan omstarten 2015 då vi skötte två kundbåtar har idag verksamheten vuxit till att omfatta ett 25-tal vackra klassiker i mahogny. 

 

För att möta den ökande efterfrågan, har i dagarna en ny lokal på 300 kvadratmeter kopplats till verksamheten för att rymma ytterligare några projektbåtar som kommit sent in i år. 

 

-Det var både ett roligt och nödvändigt steg, säger Per-Åke Olsson, som flyttat ned till Kinda från Gävle för att på heltid ägna sig åt att sköta och renovera dessa klassiker. När Anders för två år sedan ringde och frågade om vi tillsammans skulle bygga upp Nordens Runabout Heaven i Kölefors, var valet inte så svårt, säger Per-Åke och skrattar. 

 

Till verksamheten har dessutom två nya kunniga båtsnickare kopplats. Det är Urban Axén, utbildad finsnickare och med själen djupt nere i klassiska motorcyklar, som nu jobbar heltid i verkstan tillsammans med Eric Hektor, nyligen utexaminerad båtbyggare från Stensunds Folkhögskola i Trosa. Erics båtsjäl är mest fylld av daycruiserns allra tidigaste föregångare - de små vackra ångslupar som lade grunden till dagens motordrivna nöjesbåtar - där Eric har ett stort intresse. Och dessutom har metallsnickaren och motortrollaren Henrik Söderlund knutits till bolaget. Henriks kompetens på motorområdet är unik och hans kunskap passar utmärkt till de komplexa frågeställningar som ofta dyker upp i arbetet kring dessa mångfacetterade klassiska båtar. 

 

-Med den nya lokalen och förstärkningen på personalsidan, är vi nu starkt rustade för att fortsätta vår vision att erbjuda våra kunder ett vackrare och trevligare båtliv, avslutar Anders Værnéus.

 

För mer information, bilder etc, kontakta Anders Værnéus, 0706 58 74 73, anders@sjoexpress.se

 

Please reload

Utvalda inlägg

Camilla - nu med rutan på

April 6, 2016

1/4
Please reload

Senaste inlägg

March 27, 2019

February 4, 2019

December 18, 2018

December 17, 2018

Please reload

Arkiv