top of page

Chris Craft XK-19

Nu har vi fått in en fantastisk Chris Craft XK-19 - en av 1970-talets ikoniska klassiker. BÅten har levt hela sitt liv i en omhuldad miljö och har aldrig gått ned sig utan är fortfarande i ett mycket fint orört originalskick. Den importerades från sötvattensjön Lake Arrowhead i USA för fem år sedan och har sedan dess fått en minutiös genomgång där målet har varit att lyfta henne till toppskick. 

Under soldäcket i aktern ligger fortfarande originalmotorn kvar, en Corvette-V8 som konverterades av Chris Craft till sin nuvarande konfiguration. Motorn är fortfarande helt i originalskick och går som en klocka. Till motorn sitter ett VP 270-drev kopplat som också fungerar utan bekymmer under de 800 timmar som båten gått sedan levereansen 1971. 

Botten är fortfarande omålad och har kvar sin originalgelcoat i originalkulören Copper-Bronze. Sidorna och överbyggnaden lär vara omlackade i originalkulören någon gång under båtens levnad, och är nu lackförseglade så att det årliga underhållsbehovet är smidigt att klara av. 

Det finns så mycket som vi vill berätta för dig om denna fantastiska båt, så hör av dig så drar vi den långa storyn för dig. 
 

Data:

 

Varv/Byggare: Chris Craft, USA

Årsmodell: 1971

Längd: 5,87 m

Bredd: 2,25 m

Vikt: 1196 kg

Djup: 74 cm

Tankstorlek: 129 l

Antal passagerare: 5 st

Maxlast: 515 kg

Motor: Chris Craft 350 FLV HP, 320 hk, ursprungligen en konverterad Corvette-motor.

 

Välkommen till ett vackrare båtliv!

 

PS. Självklart löser vi på Sjöexpress allt det praktiska med vinterskötsel, försäkring och finansiering. Allt detta har vi lösningar på sedan länge 

Skicka din intresseförfrågan här:

bottom of page