top of page

EFFHÅ

Hon hittades under en presenning i Kalmar - grå, sliten, trasig och med en tappad historik och bakgrund. Men bakom allt detta dolde sig en mycket vacker passbåt, som med kärlek och omtanke verkligen skulle kunna bli en av de vackrare i den svenska båtflottan.

 

Idag, många tusen timmar senare, är Effhå nu en racer som verkligen väcker uppmärksamhet varhelst hon dyker upp. Med hjälp av några av Sveriges skickligaste båtsnickare finns inte längre något dåligt kvar ombord. Botten och däcket är bytt och resten av båten är helt genomgången så att hon idag är frisk, lättskött och en mycket trevlig åk-båt för såväl glassturen som för den lite längre skärgårdsresan.

 

Ombord sitter sex personer bekvämt i de stoppade skinn-sätena under vilka det ryms god plats för tillbehör samt för pick-nick-korgen.

 

Under det långa fördäcket ligger idag en renoverad klassisk raksexa från amerikanska Gray Marine. En motor som spinner som en katt och ger henne en bekväm marschfart på 15 och en toppfart strax över 20.

 

Effhå, som alltså bär initialerna av sin förste ägare Frithiof Hellström, är idag en av Sveriges linjeskönaste klassiska passbåtar och en båt du med stolthet kommer äga. Dessutom är hon K-märkt av Sjöhistoriska Museet.

 

Välkommen till ett vackrare båtliv!

Byggår: 1927

Konstruktör: Gideon Forslund

Varv: Forslunds varv, Stockholm

Längd: 7,5 m

Bredd: 1,7 m

Material: Mahogny

Motor: Gray Marine, 6 cyl.

Pris: 395.000 kr

 

Skicka din intresseförfrågan här:

bottom of page