top of page

ANNE

Harry Becker var konstruktören som spände över alla gränser. Började som skapare av långa, smala, vackra skärgårdskryssare och höll därefter på med i stort sett allt som den svenska fritidsbåtindustrin hade för sig.

Bland annat rita några läckra mahognyracerbåtar. 

Andra halvan av 1950-talet kom att bli en omvälvningens tid. Med plastens intåg blev inget längre som förut. Det kom också att bli slutspurten för mahognyracerns tidevarv med de sista båtarna byggda i massiv mahogny under 1960-talets första år. Anne tillkom som ett försök att bygga mahognyracers på serie. Harry Beckers tanke var att försöka ta båtmodellen in i framtiden och kunna konkurrera ut anstormningen av serietillverkade plastbåtar. Därför är Anne en intressant spelare i den svenska båthistorien och idag en av de få överlevarna från dessa sista mahognyraceråren.

Anne har renoverats bit för bit så att hon idag i stort sett är trämässigt klar, men behöver en ny fernissakostym för att bli i det toppskick du kanske vill ha henne i. Därför har vi pris-satt henne till en låg peng så att det som behövs göras, ryms väl hennes budget.

Välkommen till ett vackrare båtliv!

Pris: 149.000 kr

 

Skicka din intresseförfrågan här:

bottom of page