top of page

JP III

Båten beställdes av J.P. Åhlén (Åhlén & Holm) och levererades den 14 april 1931 och fick namnet JP III. Hon var vid leveransen utrustad med grön läderklädsel och 10 fotstegsplattor och motoriserad med en Chris Craft V8 på 250 hk. 
1946 fick disponent Bo C. Larsson köpa båten av J.P. Åhléns änka. Priset sattes till samma belopp som Bo Larssons nyligen uppbrunna båts försäkring, som var på c.a 5.000 kr. Anledningen till denna något annorlunda prissättning var, att fru Åhlén som bodde granne med Bo Larsson på Äpplarö, hade fått reda på att tack vare Bo Larssons rådiga insats när hans båt explosionsartat hade börjat brinna inne i båthuset hos en fiskare på Äpplarö, lugnt hade kört ut sin båt och räddat alla andra båtar och båthus. Bo Larsson döpte om båten till MARIANNA och han hade henne till 1952 då han sålde henne till Ingrid Hagström.
1953 köpte Iwan Hartley båten och han hade henne till 1956 då han sålde henne till Bengt Gustavsson i Mariestad, för att senare köpa tillbaka henne och bruka henne ytterligare några år innan nuvarande ägare övertog henne.
Efter en omfattande Idag är denna vackra racer renoverad till ett fantastiskt skick med allt återställt till sin forna glans. Till och med den unika originalmotorn, en Chris Craft  A120 på 250 hk, sitter åter på motorbäddarna.

Detta är en båt för den verklige connoisseuren - till dig som vill bli ägare av en av de vackraste racers som fortfarande existerar i Sverige

Pris: 1.100 000 kr

 

Skicka din intresseförfrågan här:

bottom of page